Alle ziekten plagen en onkruiden > Gebreksziekten per gewasgroep > Gebreksziekten boomkwekerij > Gebreksziekten loofhoutgewassen
-
Boriumgebrek in Loofhoutgewassen — Door boriumgebrek sterven groeipunten reeds vroeg in het voorjaar af wat een ernstige groeiremming veroorzaakt.
-
Calciumgebrek in Loofhoutgewassen — Gebrek aan calcium uit zich in een duidelijk verminderde groei
-
Fosfaatgebrek in Loofhoutgewassen — Bij fosfaatgebrek is het gewas sterk gedrongen. De planten zijn veel minder vertakt dan normaal.
-
IJzergebrek in Loofhoutgewassen — IJzergebrek uit zich in een korter gewas en is ook te zien aan de bladeren en groeipunten. Een kleiner bladoppervlak leidt tot een korter gewas.
-
Kaliumgebrek in Loofhoutgewassen — Gebrek aan kali uit zich vooral in een korter gewas maar het effect is niet bij alle loofhoutgewassen gelijk.
-
Kopergebrek in Loofhoutgewassen — Bij kopergebrek kleuren de bladeren eerst vaal groen tot licht groen. Vervolgens verbranden de bladranden en er ontstaat een zwakke chlorose.
-
Magnesiumgebrek in Loofhoutgewassen — Gebrek aan magnesium uit zich voornamelijk in bladverkleuringen in het midden of onderin de plant.
-
Mangaangebrek in Loofhoutgewassen — Bij mangaangebrek is de groei geremd ten opzichte van de normaal bemeste gezonde planten. Mangaangebrek wordt voor het eerst zichtbaar aan de top van de plant bij het jongste blad.
-
Molybdeengebrek in Loofhoutgewassen — Bij molybdeengebrek verkleuren de randen van het blad geel, terwijl de rest van het blad groen blijft.
-
Stikstofgebrek in Loofhoutgewassen — Bij loofhoutgewassen blijft de groei sterk achter en de bladeren zijn kleiner, wanneer er een tekort aan stikstof is in de plant. Het blad is in het begin van de aantasting lichtgroen,