/
Bronnen en links

Bronnen en links

In deze bronnen en links vind je meer informatie over dierenwelzijn. 

Internet

www.licg.nl
Website met informatie over gezelschapsdieren, hun natuurlijke gedragingen, hoe je gezelschapsdieren verantwoord kunt houden en regelgeving.

www.dierenwelzijnsweb.nl
Het Dierenwelzijnsweb is het centrale punt waar kennis, nieuws, ervaringen en onderwijshulpmiddelen over dierenwelzijn gebundeld worden.

www.levendehave.nl
Internetgemeenschap van houders van boerderijdieren zoals runderen, geiten, ezels en pluimvee. Je vindt hier informatie over onder andere regelgeving, gedrag, voeding, gezondheid, verzorging, huisvesting, voortplanting en rassen.

Welfare Quality
Video over het Europese project Welfare Quality® en wat dit betekent voor de veehouderij.

www.dierenbescherming.nl
Website van de Dierenbescherming. Op het kennisplein van de Dierenbescherming vind je informatie over dieren en dierenwelzijn. 

Ministerie van LNV
Website van het ministerie van Landbouw, natuur en Voedselkwaliteit. Hier kun je alle wetteksten en regelgeving met betrekking tot dierenwelzijn terugvinden.

www.consuwijzer.nl/Keurmerken
De ConsuWijzer geeft een overzicht van de keurmerken voor dierenwelzijn.

edepot.wur.nl/113765
Link naar het artikel 'Dieren spreken niet voor zichzelf' (2008) in de V-focus over de vraag wie bepaalt wat goed dierenwelzijn is.

edepot.wur.nl/9419
Link naar het artikel 'Winst met dierenwelzijn' (2009) in de V-focus over het rendement van dierenwelzijn in de veehouderij.

edepot.wur.nl/141130
Link naar het artikel 'Nu het onderwijs nog: aandacht voor dierenwelzijn in sector groeit' (2010) in het Vakblad Groen Onderwijs over de groeiende aandacht voor dierenwelzijn bij dierenhouders, ondernemers, onderzoekers en de niet- productiegerichte dieropleidingen.

edepot.wur.nl/150021
Link naar het artikel ‘Ongerief gezelschapsdieren’, 2010, F. Leenstra et al. Inventarisatie van welzijnsknelpunten en ongerief bij gezelschapsdieren (meer dan 20 soorten, verdeeld over zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en vissen).

edepot.wur.nl/4983 
Link naar het artikel 'Ongerief bij konijnen, kalkoenen, eenden, schapen en geiten', 2009, F. Leenstra et al. Inventarisatie van welzijnsknelpunten en ongerief bij konijnen, kalkoenen, eenden, schapen en geiten.

edepot.wur.nl/45721
Link naar het artikel 'Ongerief bij rundvee, varkens, pluimvee, nertsen en paarden', 2007, F. Leenstra et al. Inventarisatie van welzijnsknelpunten en ongerief bij runderen, varkens, pluimvee, nertsen en paarden.

Uitgaven


DierenWelzijnsWijzer, 2006.
Onderwijsmateriaal voor Groene Hogescholen (HBO) over het welzijn van dieren. De DierenWelzijnsWijzer bestaat uit een dvd die als basis dient, een cahier met achtergrondinformatie en een website met actuele informatie.

ECC MBO – Monitoren van dierenwelzijn
Op de ECC staat de leereenheid 'Monitoren van dierenwelzijn'. In deze leereenheid leer je hoe je dierenwelzijn kunt beoordelen.

Related content

Bronnen en links
More like this
Bronnen en links
More like this
2.2 Nuttige informatiebronnen
2.2 Nuttige informatiebronnen
More like this