Leerboek melkwinning

Het leerboek melkwinning bestaat uit 14 onderdelen. Deze onderdelen staan aan de linkerkant.

Het leerboek kenmerkt zich door een brede kennis op het gebied van melkwinning. Inmiddels hebben een aantal docenten en het bedrijfsleven de nieuwe kennis op het gebied van melkwinning verzameld in de e-learning melkwinning. Deze wordt begin 2021 geüpdatet. Daar vindt u de nieuwste kennis op het gebied van melkwinning. De wiki is dan meer bedoeld als achtergrond informatie.  

Speciaal voor het onderwijs zijn er ook vragen over de tekst beschikbaar. Natuurlijk vindt u hier ook de informatie over het behalen van het Melkdiploma. Mocht u naar aanleiding van dit boek vragen hebben of willen meewerken aan de verdere ontwikkeling, neem dan contact op met de Projectleider van dit project.

Doel

Het doel van het leerboek is om mensen werkzaam in de veehouderijsector competent te maken om de melkwinning op een veilige en goede wijze uit te voeren. Hiervoor zijn vragen, opdrachten en een beoordelingsformulier melken opgenomen. Zowel voor studenten van het MBO en HBO als personen die werkzaam zijn in de melkveehouderij kan het een hulpmiddel zijn om kennis en vaardigheden naar een hoger peil te tillen.

Opzet

Aan de linkerzijde bevindt zich de navigatie. De eerste 13 hoofdstukken geven een goed overzicht over de kennis van melkwinning. Hfst 14 beschrijft de examinering en het praktische opleidingstraject, inclusief de opleiding tot voormelker.  Daaronder bevindt zich het opdrachtendeel met diverse soorten vragen, opdrachten en digitale toetsen. Binnen een hoofdstuk is navigatie mogelijk door de inhoudsopgave boven in het scherm.

Hebt u vragen m.b.t. tot de informatie neem dan contact op met de personen die genoemd staan in het onderdeel Contact.

Wil u meewerken om het digitale boek up to date te houden vraag dan een bewerkingscode aan bij de projectleider, samen kunnen we op deze wijze dit leerboek in stand houden.